De beste verlichting in een aquarium bereik je met LED verlichting

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een aquarium in huis. Het is natuurlijk leuk om naar de vissen in een tropisch aquarium te kijken en een aquarium is dan ook echt een onderdeel van de inrichting. Het hebben van een aquarium is niet zomaar iets en er komt nogal wat bij kijken met betrekking tot het onderhoud. 

Het houden van een aquarium is dan ook echt een hobby. Het is een goed idee om voordat je een aquarium aanschaft goed te bedenken wat je precies wil en welke vissen je zou willen hebben, of het een zoet of zout water aquarium wordt en wat er allemaal voor nodig is om een zo goed mogelijke situatie voor de vissen te creëren. Een van de belangrijkste onderdelen in een aquarium, is de verlichting. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een LED variant in plaats van een verouderd TL systeem, omdat LED in veel opzichten een stuk aantrekkelijker is.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk een optimale situatie voor de planten en de vissen in het aquarium, zodat deze zo lang mogelijk kunnen leven in een gezond ecosysteem zonder overmatige algvorming en vervuiling in het water. Voor zowel de planten als de vissen is licht ontzettend belangrijk. In veel gevallen kan overbelichting leiden tot extreme algvorming wat in het ergste geval de platen kan doodmaken en zelfs de vissen kan laten overlijden. Met LED verlichting aquarium kun je aanzienlijk beter en ook makkelijker het licht afstellen en aanpassen, omdat er bij een LED variant vaak verschillende kleuren zijn in te stellen en ook de sterkte makkelijk aangepast kan worden. In de meeste gevallen wordt LED aquarium verlichting geleverd met een afstandsbediening, zodat je dit makkelijk kan aanpassen indien het nodig is.

LED verlichting gaat een stuk langer mee dan andere varianten

Naast het feit dat de techniek van LED verlichting aanzienlijk beter is dan andere varianten zoals TL, zijn er nog meer voordelen. LED verlichting is zeer sterk en heeft een aanzienlijk langere levensduur dan enige andere vorm van verlichting. Daarnaast zijn er tegenwoordig specifieke varianten te vinden voor zowel zoet- als ook voor zout water aquariums, zodat de verlichting niet aangetast wordt. Naast de langere levensduur is ook het stroom verbruik van LED verlichting een stuk minder dan andere soorten verlichting, waardoor je op termijn ook nog op de stroomkosten zal besparen door te kiezen voor LED aquarium verlichting kopen.