Is mijn hond op vakantie ook verzekerd?

Wanneer je met je hond op vakantie gaat, moet je nagaan of je je huisdier goed hebt verzekerd. Je hond verzekeren is erg belangrijk. Bekijk daarom je reisverzekering goed na om na te gaan of een medische behandeling van je hond in het buitenland vergoed zal worden. Ook moet je bekijken of je je reis mag annuleren of eventueel mag onderbreken wanneer je hond ernstig ziek wordt. Wanneer je een verzekering afsluit, moet je ook kijken of je de reis kunt annuleren wanneer je hond, vlak voor het vertrek, komt te overlijden. Omdat het bij sommige maatschappijen inderdaad mogelijk is om je daarvoor te verzekeren en je dat belangrijk vindt, moet je zo’n verzekering afsluiten. Wanneer je hond vlak voordat je zou vertrekken komt te overlijden, ga je waarschijnlijk niet graag op vakantie.

Je hond verzekeren

Ga ruim voordat je voor een reis vertrekt na of je je hond extra moet verzekeren. De voorwaarden van verzekeringen verschillen per maatschappij. Daarom is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden, voordat je vertrekt, goed hebt doorgenomen. Het land waar je naar toe gaat, is ook een belangrijke factor. Je hond moet alle inentingen, die voor dat land verplicht zijn, hebben gehad. Dat moet door de dierenarts zijn aangegeven in het paspoort. Een hond kan ziek worden, waardoor een bezoek aan een dierenarts in het buitenland nodig is. Dat kan natuurlijk behoorlijk in de papieren lopen. Ook kan je hond pech hebben wanneer hij mee op vakantie gaat. Hij kan zijn poot breken, waarvoor hij geholpen moet worden. Zo zijn er meer incidenten mogelijk. Daarom moet je hond goed verzekerd zijn als hij mee op reis gaat.

De verzekeraars en de vergoedingen

Er zijn veel verzekeraars die een deel van de medische kosten van je huisdier zullen vergoeden in het buitenland. Je moet daarvoor dan wel de extra module “medische kosten” hebben aangevinkt bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering. Wanneer je een aparte reisverzekering wilt afsluiten voor je hond, moet je ook de polisvoorwaarden goed doornemen. Je moet niet voor verrassingen komen te staan wanneer je een dierenarts moet bezoeken in het buitenland. Voor je hond krijg je vaak de dierenartsonkosten tot een maximum vergoed. In veel gevallen ligt het bedrag tussen de € 150 en € 300 per behandeling van je huisdier. Omdat een dierenarts over het algemeen vrij prijzig is, is de kans groot dat je zelf ook nog een deel zal moeten betalen.

Verzekering van je hond

Je bent in Nederland niet verplicht een dierenverzekering af te sluiten. Er zijn echter landen waar je dat, binnen Europa, wel verplicht bent. Er zijn landen waar je altijd een aansprakelijkheidsverzekering moet hebben voor je huisdier. Neem je je hond mee, zonder dat je hem daarvoor verzekerd hebt, kan je dat duizenden euro’s kosten. Wees daarop voorbereid. Het zijn dus niet alleen de medische kosten waar je aan moet denken, maar je hond kan bij een ander ook wat stuk maken. In veel gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering de onkosten, maar het is aan te raden dat goed voor het vertrek na te gaan. De algemene conclusie is dat je, wanneer je hond meegaat tijdens je vakantie alles vooraf goed moet nakijken.