Uitjes die je met je hond kunt doen

Als je een hond hebt, wil je die het liefst overal mee naar toe nemen. Je vindt het zielig als hij te lang alleen thuis zit en het is nu eenmaal gezellig met je hond op pad te gaan en samen allerlei avonturen te beleven. Gelukkig is een hond ook een huisdier bij uitstek om mee te nemen op pad, omdat hij zich nu eenmaal prima kan gedragen onderweg. Vooral als je al eerder geoefend hebt, is het voor een hond zelfs meestal geen probleem om met de auto of trein te reizen.

Lekker bewegen

Uiteraard is het altijd heerlijk om een stuk te gaan wandelen. Lekker in het bos of op de hei en je hond is helemaal in zijn element als hij los mag rennen. Op sommige plekken mag dat echter niet en moet je hond aangelijnd blijven. Maar er zijn ook speciale losloopgebieden waar dat wel mag.
Je kunt ook samen gaan sporten met je hond. Neem hem met je mee als je gaat fietsen, hardlopen of skaten. Er zijn zelfs speciale sporten voor honden, zoals dogfrisbee of doggydance. Het is voor een hond heel gezond om voldoende aan beweging te doen, zodat hij zijn energie kwijt kan. Op deze manier blijft hij fit. Als het warm weer is, vindt je hond het vast ook hartstikke lekker om te gaan zwemmen of mee te gaan watersporten (denk aan varen, kanoën). Ook kun je een fontein opzoeken en er zijn zelfs speciale hondenzwembaden en hondenspeeltuinen.

Pretpark of dierentuin

Het is ook hartstikke leuk om je hond mee te nemen naar een pretpark of een dierentuin. Sommige attracties en parken laten geen honden toe, dus vraag dat van te voren wel goed na. Op internet kun je ook websites vinden die een overzicht geven van leuke uitjes waar je zeker welkom bent met je hond. Waar je je hond ook mee naar toe neemt, je zorgt er natuurlijk altijd voor dat je geen rommel achterlaat.