Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Iedereen in Nederland heeft een zorgverzekering. Wanneer je een ongeluk krijgt of ziek wordt, zorgt je zorgverzekering ervoor dat je niet zelf voor alle kosten op moet draaien. Deze kunnen snel erg hoog oplopen en zijn voor de meeste mensen niet zo maar te betalen. Een zorgverzekering beschermt je tegen deze kosten. Ook voor je huisdier bestaat er een verzekering. Je houdt van je huisdier alsof het je eigen kindje is. Je moet er niet aan denken dat hem of haar iets overkomt en wilt alleen het allerbeste. Maar ook je huisdier kan een ongelukje krijgen of ziek worden. Kosten voor de dierenarts, een operatie of medicijnen kunnen dan hoog oplopen.

Verzekering bij ongeluk of ziekte

Je weet natuurlijk nooit van te voren of jouw huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt. Dus je kan denken dat het overbodig is om een huisdierenverzekering af te sluiten. Bedenk je wel goed dat wanneer je hond of kat echt iets overkomt, je er alles aan wil doen om zijn leven te redden en te zorgen dat hij weer gezond wordt. Als dierenliefhebber kun je het vast niet over je hart verkrijgen om je huisdier dan aan zijn lot over te laten. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Voor sommige mensen is het geen probleem om dit te betalen, maar veel mensen kunnen hierdoor in de financiële problemen komen.

Premie en vergoeding

Een huisdierenverzekering is een relatief goedkope verzekering. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij ben je per maand zo’n 15-30 euro kwijt aan premie. Dat is mede afhankelijk van de leeftijd van je huisdier op het moment dat je de verzekering afsluit. Dit bedrag staat schril tegenover de hoge kosten als er echt iets aan de hand is met je huisdier. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert wel zijn eigen voorwaarden, dus onderzoek goed welke verzekering het beste bij jou past. Een verzekeraar zal maximaal 2.500 tot 3.500 euro per jaar vergoeden. Hiermee kun je je huisdier de zorg geven die het nodig heeft.