Wel of geen kattenverzekering afsluiten

Elke Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als je plotseling wat overkomt of je wordt ziek, ben je in ieder geval verzekerd tegen zorgkosten van arts of ziekenhuis die snel hoog kunnen oplopen. Maar ook voor je kat kun je tegenwoordig een verzekering afsluiten. Het idee is hetzelfde. Als je kat plotseling iets overkomt, dan kan de rekening van de dierenarts ook hoog oplopen. Voor sommige eigenaren is dit geen probleem, maar wat nou als je de kosten van een dure operatie of medicijnen niet kunt betalen? Hiervoor kun je tegenwoordig een huisdierenverzekering afsluiten.

Goede verzorging verplicht

In veel landen van Europa is het verzekeren van je huisdier al erg populair. In Nederland is slechts ongeveer 5% van alle huisdieren verzekerd. Toch ben je als eigenaar van een huisdier verplicht voor een goede verzorging. Dat houdt ook in dat je in geval van ziekte voldoende financiële middelen hebt om voor de benodigde medische behandeling te kunnen betalen. Als je een huisdierenverzekering hebt afgesloten, weet je in ieder geval zeker dat je niet in vervelende situaties en financiële problemen terecht komt. Maar als je zeker weet dat je in die uitzonderlijke gevallen wel voor de kosten kunt opdraaien, is een kattenverzekering wellicht overbodig.

Kosten van een huisdierenverzekering

Je kunt verschillende kattenverzekeringen afsluiten en elke verzekering heeft zo zijn eigen voorwaarden. Oriënteer je van te voren goed, zodat je weet wat je kunt verwachten in het geval dat je kat een ongeluk krijgt of ziek wordt en zorg nodig heeft. De goedkoopste kattenverzekering kost tussen de 15 en 30 euro per maand. De hoogte van deze premie is afhankelijk van verschillende zaken, waaronder de leeftijd van je kat wanneer je de verzekering afsluit. Een verzekeraar zal per jaar maximaal 2.500 tot 3.500 euro vergoeden, afhankelijk van de verzekering.